De huisstijl van je bedrijf is verantwoordelijk voor het gevoel wat de klanten krijgen als ze je website bezoeken. Logisch dat dat goed voor elkaar moet zijn natuurlijk. Als beginnende ondernemer heb je waarschijnlijk nog wel wat vragen. Geen zorgen, hier hebben we 4 tips voor jou om een eigen huisstijl te creëren. Geen zin om het zelf te doen? Schakel dan een online marketing specialist in.

  1. Het logo

Het logo van jouw bedrijf is súper belangrijk. Het bepaalt mede het beeld wat klanten bij jouw bedrijf krijgen. Het logo van jouw bedrijf moet eenvoudig, duidelijk en aantrekkelijk zijn. Ook moet het in je hoofd blijven zitten. Zie het als een plaatje wat jouw bedrijf samenvat in beeldvorm. Zorg ervoor dat je logo lang meegaat. Het creëert meer waarde voor je bedrijf naar mate hij langer het bedrijf representeert.

  1. Kleur

Kleur… misschien wel het meest belangrijke bij een website. Elke kleur wekt een eigen gevoel op. Daarom is het belangrijk om je kleur te baseren op het soort dienst of product dat je aanbiedt. Bij zwemkleding is het toepasselijk om onder andere de kleur blauw te gebruiken, en bij een autoverkoop website is het gebruikelijk om geen overheersende kleuren als blauw, groen of rood te gebruiken omdat de auto’s het gene zijn wat eruit moet springen.

  1. De typografie

De invloed van typografie is groter dan de meeste mensen denken. Stel, je hebt een website waarop je fitnessapparaten en dumbbells verkoopt waarbij je dit lettertype vaak voor laat komen, dan gaat dat niet werken. Het moet op elkaar aansluiten want daarmee creëer je een aantrekkelijkere sfeer. Wil je gaan voor perfectie gaan, laat dan een eigen lettertype ontwerpen.

  1. Communicatiestijl (Tone of voice)

De manier waarop je communiceert met je klanten/doelgroep bepaalt deels het aantal klanten wat je hebt. Baseer de schrijfstijl op de markt waar je in zit en de communicatiestijl die je doelgroep gebruikt. Samen met Dit helpt de klant écht bij het maken van een keuze. Ook inspirerende teksten kunnen geen kwaad. Online marketeer nodig? Schakel dan hulp in van inoma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *