Misschien heb je de term “black hat SEO” als eens gehoord. Dit zijn technieken waarmee je op ongeoorloofde wijze je webpagina’s optimaliseert. Bedrijven die zeggen dat ze in zeer korte tijd duizenden bezoekers naar hun website krijgen, maken vaak gebruik van dit soort technieken. Deze technieken worden vroeg of laat ontdekt door Google en afgestraft, waardoor het resultaat alsnog nietig is. Wij leggen je graag uit wat voor black hat technieken er zijn, zodat je ze kunt vermijden als ze aangeboden worden.

Verstopte omleidingen

Heb je ooit meegemaakt dat je op een bepaalde link klikt en vervolgens op de gewenste pagina terecht komt, om vervolgens direct te worden omgeleid naar een totaal andere pagina? Vaak word je dan omgeleid naar een commerciële pagina. Het doel hiervan is, om hoger te scoren op bepaalde zoekwoorden en tegelijkertijd beter te scoren op verkooppagina’s. Dit is een erg storende vorm van marketing, dat geen vertrouwen geeft aan de bezoeker.

Keyword stuffing

Dit is een (oude) black hat SEO-techniek. Hier probeer je in teksten zo veel mogelijk zoekwoorden terug te laten komen. Niet alleen leest een dergelijke pagina niet natuurlijk, maar deze teksten zijn ook nog eens moeilijk te lezen. In het verleden zag je ook wel dat websites zoekwoorden als onzichtbare tekst plaatsten, om zo nog meer zoekwoorden te verwerken.

Spam comments

Deze techniek zie je veel op blogpagina’s en social media. Hier probeer je links te plaatsen in de comments. Vaak zijn dit teksten in een andere taal, die niets toevoegen over het besproken onderwerp. Tegenwoordig gaan veel websites dit tegen door deze links in de comments nofollow te maken. Hierdoor volgen crawlers deze links niet meer.

Cloaking

Met cloaking bedoelen we dat je een bepaald stuk content aan gebruikers laat zien, terwijl je andere teksten laat zien aan de crawlers. Hiermee proberen websites te voorkomen dat crawlers de (spam)content vinden die bezoekers lezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *