Je hebt een website of webshop en deze wil je online zetten. Dan heb je webhosting nodig en een hosting provider die dit voor je kan verzorgen. Er zijn in Nederland honderden hosting providers dus het maken van een “goede keuze” kan soms erg lastig zijn. Daarnaast is het ook nog redelijk technisch dus waar moet je op letten bij het vergelijken van webhosting? Wij willen je hier in dit artikel proberen te helpen zodat je een weloverwogen keuze maakt.

1)    Kijk naar gebruikerservaringen van anderen

Er worden over het internet overal reviews geschreven over bedrijven en de ervaringen die bestaande klanten hebben met dit bedrijf. Het is dus nooit verkeerd om deze eens te lezen om te kijken wat andere voor ervaring hebben met een hosting provider. Op basis van deze ervaringen kun je wellicht ook al enkele partijen uitsluiten.

2)    Wat heb ik nodig om mijn website of webshop goed te laten draaien?

Het is ook erg belangrijk om te kijken wat je precies nodig hebt voor hostingpakket. Er zijn vaak meerdere pakketten waaruit je kunt kiezen bij een hosting provider. Elk pakket heeft zijn eigen specificaties. Het is belangrijk dat je niet een te groot pakket neemt waar je de helft niet van gebruikt. Als je slechts 200 bezoekers per maand op je website hebt en de grootte van je website is niet groter dan 1GB dan heb je geen 10GB opslagruimte nodig en 100GB aan dataverkeer. Daar betaal je wel voor en dat zou zonde zijn. Ben je hier totaal niet in thuis en je weet dus niet precies hoeveel je nodig hebt dan kun je altijd even contact zoeken met de desbetreffende partij. Zij helpen je graag verder in het kiezen van het juiste hosting pakket.

3)    Goedkoop is duurkoop

Kies niet meteen de goedkoopste partij die je tegenkomt. Als je voor €0,50 per maand een website kunt hosten dan zitten hier vaak een aantal haken en ogen aan. Je wordt dan hoogstwaarschijnlijk met 1000 andere mensen op 1 server gezet. De resources van deze server moet je dan delen met deze andere 1000 mensen. Is er 1 website die veel van deze resources gebruikt dan kan jouw website daar geen gebruik van maken en krijg je langere laadtijden. Als je bezoekers snel wilt informeren en het is belangrijk om goed te scoren in Google dan moet je website snel zijn. Google kijkt naar de snelheid en ook bezoekers op je website zullen afhalen als ze lang moeten wachten.

Conclusie

Dit zijn slechts een paar punten waar je op moet letten als je webhosting gaat vergelijken. Dan hebben we de support nog niet eens meegenomen van een hosting provider. Dit kan ook belangrijk voor je zijn. Let er dan bijvoorbeeld goed op of je een hosting provider telefonisch kunt bereiken. Genoeg zaken om over na te denken en of te vergelijken, kom je er niet uit dan kun je altijd contact opnemen en helpt het team van Host-reviews.nl je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *