Zoekwoorden zijn een essentieel onderdeel van SEO en van het creëren van content. Zonder de juiste zoekwoorden te kijken sta je eigenlijk al 1-0 achter. Naast dat het heel makkelijk is om te kijken welke zoekwoorden je concurrenten gebruiken, kan je ook zoekwoordanalyse tools gebruiken. En drie van deze tools op dit vlak, ga ik je nu toelichten.

KWFinder

KWFinder is DE tool op het gebied van zoekwoorden. Als ik heel eerlijk mag zijn, dat is de enige tool die je nodig hebt. Het is mogelijk om KWFinder gratis te gebruiken, maar een betaald account is zeer aan te raden. Voor nog geen drie tientjes per maand kan je verschrikkelijk veel.

Voordelen van KWFinder:

 • Zeer gebruikersvriendelijk
 • Nooit bugs of andere problemen
 • Per zoekwoord krijg je een gigantische lijst met suggest
 • Geeft veel insights in de concurrenten
 • Lijst met zoekwoorden zijn te importeren
 • Er is een zoekgeschiedenis
 • Mogelijkheid tot het achterhalen van trends.

KWFinder moet je gewoon een avond proberen en dan wil je niet meer anders. Probeer het maar eens door hieronder het zoekwoord in te vullen.

Ubersuggest

Ubersuggest is een waardige nummer 2. Ubersuggest kent veel vergelijkingen met KWFinder. Het design is mooi, het systeem werkt vriendelijk en de data is accuraat. Tel daarbij op dat het programma volledig in het Nederlands en gratis is. Zou KWFinder er morgen mee stoppen, dan stap ik over op Ubersuggest.

Voordelen van Ubersuggest

 1. Gratis
 2. Voorzien van een backlink analyse programma
 3. Kan vragen bedenken met het zoekwoord
 4. Mogelijkheid om de best scorende pagina’s van een website te achterhalen
 5. Handige zoekwoordsuggestie

Keywordtool.io

Keywordtool.io was jaren geleden mijn lievelings tools. Helaas is ze ingehaald door de concurrenten die goedkoper zijn, een beter aanbod hebben, prettiger werken, accurater zijn en simpelweg beter zijn in wat ze doen.

Voordelen van Keywordtool.io

 1. Je kan makkelijk zien hoe trends zijn veranderd
 2. Negatieve zoekwoorden zijn te te voegen
 3. Kan vragen en voorzetsels genereren
 4. Geeft de volumes van YouTube, Bing, Ebay, Instagram, Twitter en Amazon.

Conclusie

Mijn voorkeur kan je denk ik wel achterhalen. Ik ben fan van KWFinder. Op elk front is dit de tool voor zzp’ers en mkb-ondernemers. En dat je er net geen drie tientjes per maand voor hoeft te betalen is geen tegen argument. Dit heb je er met het schrijven van twee blogs of landingspagina’s al uit.