Een huisstijl laat zien je wie je bent en waar je voor staat als organisatie. Toch kan het weleens onduidelijk zijn waar jouw organisatie staat, doordat je een onduidelijke of zelfs geen huisstijl hebt. Wij geven je een aantal redenen waarom een huisstijl belangrijk is voor iedere organisatie!

Je kunt de naamsbekendheid vergroten van jouw organisatie

Door een duidelijke huisstijl door te voeren binnen jouw organisatie kun je de naamsbekendheid vergroten van jouw organisatie. Dit is erg eenvoudig, doordat medewerkers en (potentiële) klanten jouw merk kunnen herkennen. Daarnaast zorgt een duidelijke huisstijl er ook nog eens voor dat je je kunt onderscheiden ten opzichte van je concurrent. Een huisstijl biedt dus kansen! Wil je een huisstijl laten ontwikkelingen? Neem dan contact op met reclamebureau Ede.

Je laat zien dat jouw organisatie een professional is

Een duidelijke en consistente huisstijl zorgt er ook voor dat je laat zien dat je jouw werkzaamheden serieus neemt. Om die reden laat het dus jouw expertise zien binnen het werk. Een verzorgde uitstraling zorgt dus voor een verzorgde indruk. Want eerlijk is eerlijk niemand wil iets afnemen als een logo onduidelijk is of als de website onverzorgd is.

Een huisstijl laat zien wat de kernwaarden zijn van jouw organisatie

Een goede designer zal je verschillende vragen stellen over jouw organisatie om deze te vertalen naar een goede huisstijl. Dit zal gaan om vragen als wat zijn je kernwaarden, wat maakt je anders ten opzichte van de concurrent en ook de vraag wie de doelgroep is mag niet ontbreken. Door al deze vragen te stellen kan een goede designer een consistente en duidelijke huisstijl maken die perfect aansluit op jouw organisatie. Ben je er nog steeds niet over uit waarom een huisstijl belangrijk is? Uiteindelijk zal een duidelijke huisstijl ook jouw omzet verhogen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *